Stödmatning av kaninbebis

Fick i torsdag natt ta in 4 undernärda kaninbebisar för mamman av nån anledning slutat mata dem. Kalla och uttorkade fick vi värma värmekudden och stödmatning med 40% grädde. Lyckades få 1 att överleva. Den matar jag nu 1ggr/h med getmjölk. Sen får en annan hona ge den 1ggr per dag som komplement. Får se om vi får den att leva.

Slå med lie

Förr slog de sina åkrar med lie. Det var en konst att slå, slipa den vass och slitigt jobb. De som bodde i byn hjälpte varandra i dagar. Långa dagar ute på åkrarna. Det hänger en massa gamla liar i ladugården hos mig och jag har i omgångar försökt alå med dem. Att få dem vass är största bekymret. Igår knäcke jag nöten. Jag slog en rand långgräs mellan 2 åkrar. Den var inte lång men det var ett slitsamt jobb. Ifjol samlade jag några grannar och gjorde en höhjärssa. Den blev superfin och så fint hö i den. Grönt hela vintern. I år vill jag göra samma men även slå höet med lie först. Får se om jag lyckas samla ihop några glada amatörer.

Försöker lägga in en blid men som vanligt misslyckas jag med tekniska saker. Kanske därför jag är dragen till det gamla.