Förberedelserna inför vintern.

De år man är förberedd på att snön faller och har allt iordning inför det, den vintern kommer inte exiatera. Nu gäller det att prioritera prioriteringslistan. Vatten i ladugården över vintern skulle vara ovärderligt najs. Burar till alla djur och lådor att kunna gå in och sova och värma sig i. Varma vattenskålar så vattnet ej fryser. Ja det är bara toppen på isberget av saker som måste fixas. Började ju i fjol att tillverka mina egna uppvärmda vattenskålar av kantahltråd. Gick bra, bara det att jag ej gjorde dem klar och nu skulle jag behövt dem 😆. Jaja bara att fixa. Har ju hela helgen på mig. 

Färs

Då har bocken som blev argsint och som fick bli mat hängt i ca en vecka på mörning. Grannen var snäll och lät mig låta den hänga i hans garage (i ca 5 celcius). Luktar faktiskt ingen getlukt om kroppen. Det är jag överraskad över.
 
Då har jag även fått hjälp att stycka i bitar och en del malde vi ner till köttfärs. Låter inte jätte fantastikt med getkött men i helgen ska jag ta min familj som testperaoner och göra getköttbullar 😉. Den ni. Ska bli spännande. 

Getslakt

Nu var det länge sen jag skrev. Mycket har hänt och ruschen inför vintern legat på. Hur än mycket man jobbar så hinner man aldrig så mycket som man önskar. Orken kommer ikapp i takt med att dagens ljus minskar. Nu är det riktigt svart ute på nätterna. Både vackert och fyllt av ångeat då man vet vad aom väntar. Kalla månader med kånkande av vatten till djuren. Frysta vatten koppar, snöskottning och bilar som inte vill starta. Jaja jag brukar tänka att jag överlevde ju förra vintern så då borde jag ju fixa denna med. Idag slaktade jag min första get. Det gick oväntat smärtfritt. Har gått och våndats över tanken ett tag, men då geten blivit mer och mer oregerlig på diverse vis så tog jag bealutet. Min kära granne hjälpte till med att ta till vara på köttet och nu hänger den galna bocken på mörning i grannens kallgarage. Vi får se om myten att getabock smakar getabock eller ej. Enl vissa forum ska det ej ha nån betydelse. Ni lär få veta. Levern ligger i ugnen på torkning till hunden som godis och hjärtat skall rökas. Hade önskat att jag hade kunskap att ta tillvara på mer av inälverna men det kommer väl senare.